poniedziałek, 12 sierpnia 2013

kanapka z łososiem, białym serkiem i koperkiem


Kto powiedział, że kanapka to tylko żółty ser, szynka i pomidor? Połączenie białego serka, łososia* i koperku jest Wam już pewnie znane, ale jest to jedno z moich ulubionych i nie mogło się obejść bez umieszczenia go tutaj. Świetnie smakuje z ciemnym pieczywem i odrobiną soku z cytryny! 

*WĘDZONY ŁOSOŚ- ma w sobie niezastąpione i bardzo dobre kwasy tłuszczowe omega-3, które świetnie wpływają na nasze zdrowie i których jest stanowczo za mało w naszej codziennej diecie. Taka ilość jaką Wam proponuję w tej kanapce (ok.50g) pokrywa aż 50% ich dziennego zapotrzebowania! ;-)
Łosoś jest na tyle ciekawym i obszernym tematem, że na pewno pojawi się na jego temat osobny wpis. 

SKŁADNIKI:
-twaróg śmietankowy (Philadelpia lub Twój Smak)
-kilka plasterków wędzonego łososia 
-garstka koperku 






SMACZNEGO! ;-)

9 komentarzy:

  1. Jak dla mnie kanapka idealna! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. mmm, wygląda pięknie, a łososia można zastąpić jakąś inną rybą?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. myślę, że wędzony pstrąg też się sprawdzi całkiem nieźle ;)

      Usuń
  3. uwielbiam kanapki! ta wyglada niesamowicie kusząco!

    OdpowiedzUsuń
  4. lubię bardzo!
    m

    OdpowiedzUsuń
  5. pyyyszota!<3 no, pomijajac koperek!
    agnieszka.

    OdpowiedzUsuń
  6. Samo zdrowie! :D

    OdpowiedzUsuń